Balkanlanden


Veel mensen vinden de Balkan een mysterieus stukje Oost-Europa, met landen die je doen denken aan ruige landschappen en geïsoleerde plekken. De Balkanlanden winnen echter steeds meer aan populariteit als opkomende vakantiebestemmingen vanwege hun prachtige natuur, rijke geschiedenis en diverse cultuur. Maar welke landen behoren eigenlijk tot de Balkan en wat maakt deze regio zo bijzonder?

Albanië


Albanië verwelkomt je met zijn ongerepte stranden, historische steden en adembenemende natuur. Slenter door de charmante straatjes van Gjirokastër en geniet van de gastvrijheid van de lokale bevolking. Van de Albanese Rivièra tot de imposante Albanese Alpen, er is voor elk wat wils!

Kroatië

Welkom in Kroatië, een land doordrenkt van geschiedenis, cultuur en schoonheid. Van de prachtige kustlijn tot enorme bergen, Kroatië biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

Bulgarije

Bulgarije betovert je met zijn rijke geschiedenis en diverse landschappen. Bezoek de oude stad Nessebar, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de prachtige architectuur. Wandel door de Rila- en Pirin-gebergtes, waar je betoverd wordt door groene valleien en kristalheldere meren. Proef de Bulgaarse keuken en geniet van de gastvrijheid van de vriendelijke Bulgaren.

Kossovo

Kosovo, het jongste land van Europa, biedt een mix van cultuur en natuur. Verken de historische bezienswaardigheden in de hoofdstad Pristina, zoals het Newborn-monument, dat de onafhankelijkheid van Kosovo symboliseert. Trek naar het Rugovadal voor wandelingen in een prachtig berglandschap. Ontmoet de gastvrije Kosovaren en ontdek hun unieke cultuur en tradities.

Slovenië

Slovenië, een juweel in het hart van Europa, zal je verrassen met zijn natuurlijke schoonheid. Verken het betoverende meer van Bled, omgeven door weelderige bossen en een kasteel op een klif. Ontdek de grotten van Postojna, waar je ondergronds een wonderland van stalactieten en stalagmieten zult vinden. Dit maakt Slovenië een geweldige vakantiebestemming!

Noord-Macedonië

Welkom in Noord-Macedonië, een land vol geschiedenis en cultuur. Verken de charmante stad Ohrid aan het prachtige meer van Ohrid, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ontdek de hoofdstad Skopje, waar oude monumenten naast moderne architectuur staan. Geniet van de gastvrije Macedonische bevolking en proef de heerlijke lokale gerechten.

Montenegro

Welkom in Montenegro, het pareltje aan de Adriatische Zee! Dit kleine land biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid en culturele schatten. Verlies jezelf in de prachtige Baai van Kotor, omgeven door majestueuze bergen en historische steden. Verken de oude vesting van Kotor en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de stadsmuren.

Bosnië-Herzegovina

Bosnië en Herzegovina zal je verrassen met zijn boeiende geschiedenis en adembenemende natuur. Bewonder de wereldberoemde oude brug van Mostar, die symbool staat voor eenheid en herstel na de oorlog. Geniet van de schitterende Kravica-watervallen en de weelderige groene valleien. Ontmoet de vriendelijke Bosniërs en laat je betoveren door de sfeer van de oude stadjes.

Servië

Servië nodigt je uit om te ontdekken met zijn rijke geschiedenis, bruisende steden en diverse landschappen. Dwaal door de sfeervolle straten van Belgrado en ervaar de lokale cultuur. Van de serene oevers van de Donau tot de adembenemende schoonheid van nationale parken zoals Tara en Đerdap, Servië heeft voor iedereen wat te bieden!

Griekenland

Griekenland begroet je met zijn betoverende kustlijnen, rijke geschiedenis en indrukwekkende landschappen. Dwaal door de sfeervolle straten van Athene en ervaar de gastvrijheid van de Griekse cultuur. Van de zonovergoten eilanden in de Egeïsche Zee tot de majestueuze bergtoppen van de Pindus-bergen, er is voor elk wat wils!

Waarom naar de Balkan op vakantie?

Een gebied vol cultuur

Prachtige en levende steden

Goedkoop leven

Zon, strand & zee

Rijke geschiedenis

BalkanReisBlog.nl Logo Zwart