De beste hotels in Bulgarije

Bulgarije is een prachtig vakantieland. Sterker nog: mijn favoriete vakantieland! En dat is niet voor niets; de natuur is prachtig, de mensen zijn gastvrij én er zijn fantastische hotels in Bulgarije. Er is veel keus en de prijzen zijn over het algemeen laag. Hoe mooi is dat?! Nu is het nog zaak om het juiste hotel te kiezen die bij jouw wensen en budget past. Succes!

Vind de beste hotels per stad in Bulgarije:

Verschillende soorten hotels in Bulgarije

De keuze is reuze, daarom is het belangrijk eerst duidelijk te hebben naar wat voor soort hotel je wilt. Dan wordt het al een stuk gemakkelijker kiezen. Gelukkig zijn er zoveel hotels in Bulgarije dat er altijd wel iets voor je bij zit!

All-inclusive hotels

Wie kent ze niet, de all-inclusive resorts die je ongeveer in elke badplaats ter wereld in overvloed hebt. Ook aan de Bulgaarse kust schort het er niet aan.

Familiehotels in Bulgarije

In Bulgarije zul je een heleboel kindvriendelijke hotels kunnen vinden. Vooral aan de kust hebben bijna alle (grotere) hotels en resorts bijvoorbeeld wel een animatieteam die zich over je kids willen bekommeren. Heerlijk natuurlijk als jullie even willen ontspannen zonder constant op je kinderen te hoeven letten.

hotel bulgarije

Guesthouses

Over het algemeen zie je meer guesthouses in het binnenland dan aan de kust en in de grote stad. Persoonlijk vinden we het geweldig. Je krijgt bij guesthouses namelijk vaak veel meer mee van de cultuur en gastvrijheid van een land. In sommige gevallen kun je ook heerlijk echt Bulgaars eten krijgen. Absoluut een aanrader en vooral een keer echt iets anders.

Boutique hotels

Boutique hotels vind je voornamelijk in de steden en aan de kust. Steden als Sofia en Plovdiv hebben er heel wat. Ze zijn over het algemeen erg mooi, extravagant en luxe. Als je onbezorgd wil genieten van een hotel in Bulgarije is een Boutique hotel precies wat je nodig hebt!

Onze top 3 hotels in Bulgarije

Zoals ik eerder al zei is Bulgarije mijn favoriete vakantiebestemming. Eén van de redenen hiervoor is natuurlijk de fantastische hotels waarover dit land beschikt. Dit kan ik natuurlijk niet alleen voor mezelf houden en moet ik even met jullie delen.

1. Vitosha Blvd – 2BR LUX APART

Een geweldig appartement/hotel in het centrum van de prachtige hoofdstad van Bulgarije; Sofia. Wij hebben hier zelf meerdere malen overnacht, omdat we het er altijd zo fijn vonden. Lekker ruim, in het centrum, schoon en goede communicatie met de eigenaar. Echt een aanrader!

2. Mladost 1 Apartment

Dit is misschien wel niet het meest luxe appartement of een appartement midden in het centrum. Maar dit is wel het eerste hotel / appartement waar ik heb overnacht in Sofia. Later heb ik ook nog een tijdje in Mladost 1 (dat is een wijk) gewoond. Dit appartement blijft dus voor mij altijd bijzonder! En de mensen eigenaren zijn ook nog eens hartstikke aardig en het appartement is natuurlijk ook meer dan prima. Gewoon een dikke voldoende en een echte aanrader!

2. Blue Lagoon Seafront hotel

Dit prachtige hotel in Varna ligt midden in de stad en heeft een fantastisch uitzicht op zee. Varna is, by far, mijn favoriete stad aan de kust. Het is er werkelijk prachtig en het sfeertje vind ik er geweldig. Het is wat gemoedelijker en vrolijker dan in bijvoorbeeld Sofia. Perfect voor een ontspannende vakantie dus! Mocht je trouwens geen fan zijn van het zwemmen in de zee, geen probleem! Dit hotel heeft een enorm zwembad zodat je aan waterpret niet tekort hoeft te komen!

Plaats een reactie

BalkanReisBlog.nl Logo Zwart