Wat te doen in Slovenië: 10x de leukste activiteiten

Wat te doen in Slovenië? In dit artikel gaan we antwoord geven op deze vraag. We maken een opsomming van de (volgens ons) 10 leukste activiteiten in Slovenië. We begrijpen dat dit balkanland groot is, dus hebben we de activiteiten zoveel mogelijk proberen te verdelen over het land zodat er voor iedereen iets tussen zit. Ook hebben we geprobeerd verschillende soorten activiteiten te selecteren. Actieve dingen om te doen in Slovenië voor de sportieveling en bijvoorbeeld een kroegentocht voor de nachtdieren. Er zit ongetwijfeld ook iets tussen voor jou. Lees dus snel verder!

1. Raften op de rivier de Soča

In de prachtige Sloveense natuur begint jouw avontuurlijke dag in de buitenlucht met een ontmoeting op een afgesproken plek in het centrum van Bovec. Hier maak je kennis met het team dat je begeleidt tijdens het raften. Na een korte introductie krijg je de benodigde wildwateruitrusting, waaronder wetsuits, schoenen, helmen en reddingsvesten. Nadat je vertrouwd bent geraakt met de uitrusting, volgt een prachtige rit naar het beginpunt aan de oevers van de rivier de Soča.

Aangekomen op deze adembenemende locatie, voorziet je gids je van belangrijke veiligheidsinstructies en uitleg over het gebruik van de raft. Zodra iedereen is geïnformeerd, is het tijd om de kristalheldere wateren van de Soča in te duiken en de stroming te trotseren. Tijdens de tocht maak je enkele tussenstops om te genieten van verfrissende zwempauzes in de mooie baden. Na het bereiken van het eindpunt staan chauffeurs die je weer terug naar Bovec brengen. Echt een aanrader!

Boek hier jouw raft avontuur! 👉🏼

Raften in Slovenië
Raften in Slovenië

2. Ljubljana verkennen

De hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, is een ware schatkamer vol historie en cultuur, en het is een bestemming die je absoluut niet mag overslaan tijdens je reis door dit prachtige land. Een rondleiding met een ervaren gids biedt je de mogelijkheid om het maximale uit je bezoek te halen. De gids neemt je mee langs de historische straten, sfeervolle pleinen en indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad, terwijl hij of zij je voorziet van boeiende verhalen en inzichten over de rijke geschiedenis en de moderne ontwikkelingen van Ljubljana.

Tijdens deze specifieke excursie krijg je de kans om Ljubljana niet alleen te zien, maar ook te proeven. Je gaat op een culinaire ontdekkingsreis door de stad, waarbij je kunt genieten van authentieke Sloveense hapjes en drankjes. Dit is niet alleen een smakelijke ervaring, maar ook een culturele, want je leert de lokale eetgewoonten en tradities kennen. Terwijl je de stad verkent en geniet van heerlijke lekkernijen, krijg je een dieper begrip van de bruisende sfeer en de unieke charme van Ljubljana. Het is absoluut een aanrader voor iedereen die het beste van deze betoverende hoofdstad wil ontdekken.

Boek hier je culinaire tour door Ljubljana! 👉🏼

Gracht en gebouwen in Ljubljana
Gracht en gebouwen in Ljubljana

3. Dagtrip naar het kasteel en meer van Bled

Een bezoek aan het kasteel en het meer van Bled behoort zonder twijfel tot de absolute hoogtepunten van dit betoverende land. Deze iconische bestemmingen mag je simpelweg niet missen, zelfs niet als je op een stedentrip bent naar Ljubljana. Met deze speciale dagtrip krijg je de kans om deze juweeltjes in slechts één dag te verkennen, en je wordt bovendien weer comfortabel teruggebracht naar de hoofdstad. Dit alles voor een zeer aantrekkelijke prijs van slechts 66,- per persoon, een werkelijk koopje. De trip is volledig verzorgd, en onderweg terug kun je zelfs genieten van de wereldberoemde slagroomtaart uit Bled, wat deze dagtrip ook op culinair gebied tot een hoogtepunt maakt.

Je dag begint met een rit vanuit Ljubljana naar het prachtige Bled, waar je al snel oog in oog staat met het betoverende meer en het indrukwekkende kasteel op de klif. Eenmaal aangekomen, krijg je voldoende tijd om te genieten van de serene schoonheid van het meer, een ritje te maken met een traditionele pletna-boot naar het eilandje in het midden van het meer, en het kasteel te verkennen met zijn rijke geschiedenis en adembenemende uitzichten. Na een onvergetelijke dag word je teruggebracht naar Ljubljana, met als kers op de taart een stop om te smullen van de heerlijke Bledse slagroomtaart. Kortom, een dag vol ontdekkingen en genoegens die je niet mag missen tijdens je verblijf in Slovenië.

Boek hier je dagtrip naar het kasteel en meer van Bled 👉🏼

kasteel en meer van Bled
Kasteel en meer van Bled

4. Verken het nachtleven van Ljubljana

Ben jij net als ik een liefhebber van uitgaan? Dan is een kroegentocht in Ljubljana absoluut iets voor jou! Deze bruisende hoofdstad barst van de kroegen, clubs en gezellige barretjes, en er is voor ieder wat wils. Het mooie is dat de prijzen hier nog een stuk lager liggen dan in Nederland, wat uitgaan in Ljubljana extra aantrekkelijk maakt.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de stad in te duiken maar je kunt ook op een georganiseerde kroegentocht gaan. Op deze manier ontmoet je meer mensen en weet je zeker dat je langs de leukste kroegen gaat. Vaak krijg je ook gratis drankjes erbij. Alleen maar pluspunten dus. Onderstaand heb ik een kroegentocht toegevoegd waarin je 4 uur lang het nachtleven in deze mooie stad verkend! 

Boek hier je kroegentocht door Ljubljana 👉🏼

5. Leer canyoning in Bovec Slovenië

Ontdek de opwinding van canyoning in Sušec Canyon, net buiten Bovec, dat bekendstaat als de avonturenhoofdstad van Europa. Hier word je begeleid door een ervaren gids terwijl je een natuurlijk waterpark verkent dat is uitgehouwen in rotsen. De kloof zit vol met leuke sprongen en glijpartijen in kristalheldere poelen, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt.

Je avontuur begint met een korte wandeling van 20 minuten naar de top van de kloof, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten op het omliggende landschap terwijl je je canyoning-uitrusting aantrekt. Zelfs als je een beginner bent, kun je genieten van canyoning in Sušec Canyon, want de activiteit wordt geleidelijk uitdagender naarmate je de kloof afdwaalt.

De kloof biedt verschillende niveaus van opwinding, van leuke glijbanen tot sprongen in diepe smaragdgroene poelen. De laatste en hoogste glijbaan zal zeker je hartslag verhogen, zelfs voor de meest onverschrokken deelnemers. Maak je echter geen zorgen als je dit liever overslaat, er is altijd een pad rond de watervallen om de meer uitdagende delen te vermijden. Dit maakt de Sušec-kloof ideaal voor beginners in canyoning, omdat je de mate van avontuur kunt kiezen die bij jou past.

Boek hier je canyoning avontuur in Slovenië 👉🏼

6. Paragliden boven de Soca-Vallei 

Stel je voor dat je door de lucht zweeft, de wind in je haren voelt en de adembenemende Soca-vallei onder je ziet uitstrekken. Dat is precies wat je kunt ervaren tijdens een tandem-paraglidingvlucht boven de Soca-vallei in Slovenië.

Voor de avontuurlijke adrenalinejunkies worden er tandem-paraglidingvluchten aangeboden, waarbij je de kans krijgt om samen met ervaren piloten de lucht in te gaan. De piloten hebben al sinds 1989 ervaring met het organiseren van vluchten. Je bent dus in goede handen! Neem gerust een camera mee om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen, zodat je nog lang kunt nagenieten. 

Boek hier je paraglide ervaring 👉🏼

Paragliden boven de Soca-Vallei
Paragliden in Slovenië

7. Proef Sloveense wijnen in Bled 

Ontdek de rijke wereld van Sloveense wijnen tijdens een onvergetelijke proeverij in het charmante Bled. In een historische kelder die al meer dan 100 jaar bestaat, krijg je de kans om 7 topwijnen uit verschillende wijnregio’s van Slovenië te proeven en boeiende wijnfeiten te leren van een ervaren wijnexpert.

Deze wijnproeverij is niet zomaar een standaard proeverij; het is een interactieve en leuke wijnervaring van 2 uur, speciaal ontworpen voor wijnliefhebbers zoals jij. Terwijl je geniet van de heerlijke wijnen, word je getrakteerd op boeiende verhalen, leer je wijnweetjes die je nog nooit eerder hebt gehoord, neem je deel aan leuke spelletjes en ga je uitdagingen aan. Het resultaat? Je zult nooit meer op dezelfde manier naar wijn kijken!

De proeverij wordt geleid in het Engels en omvat zeven voortreffelijke Sloveense topwijnen, perfect gecombineerd met heerlijke hapjes. Of je nu een beginnende wijnliefhebber bent of een ervaren wijnproever, deze tour is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van de smaken van Sloveense wijn en deel wil uitmaken van een informatief en gezellig avondje uit. Proost op de rijke wijncultuur van Slovenië!

Boek hier je Sloveense wijnproeverij 👉🏼

8. Mountainbiken in Slovenië

Slovenië onthult haar ware schoonheid pas wanneer je op een mountainbike zit. Dit land is doordrenkt met een netwerk van MTB-routes die je door adembenemende landschappen voeren. Of je nu op zoek bent naar uitdagende bergpaden, kronkelende bospaden of ontspannen ritten door het pittoreske platteland, Slovenië biedt voor elk wat wils.

Wat Slovenië echt onderscheidt, is de mogelijkheid om in korte tijd een opmerkelijke diversiteit aan terrein te ervaren. Van de majestueuze hoogvlakten tot aan de schilderachtige valleien, dit land biedt een onvergetelijke reis voor zowel ervaren mountainbikers als beginners. Voeg daarbij de betaalbaarheid, veiligheid en gastvrijheid die Slovenië te bieden heeft, en je hebt de perfecte ingrediënten voor een avontuurlijke mountainbike-ervaring. Wacht niet langer en ontdek Slovenië op twee wielen, waarbij elk pad een nieuw avontuur en elke bocht een nieuw uitzicht onthult.

Mountainbiken in Slovenië

9. Ziplinen tussen de bergen

Stap in een van de grootste ziplineparken van Europa en laat je verrassen door adembenemende panoramische uitzichten over de prachtige vallei van Bovec.

Je avontuur begint bij het ontmoetingspunt, het kantoor van het agentschap gelegen op het belangrijkste plein in Bovec. Hier ontvang je gedetailleerde instructies en alle benodigde uitrusting, waaronder een harnas, helm en handschoenen, om je veiligheid te waarborgen.

Vervolgens begint een schilderachtige en enigszins hobbelige rit van ongeveer 20 minuten naar de Krnica-vallei op de berg Kanin. Eenmaal aangekomen, zullen ervaren gidsen je voorzien van essentiële veiligheidsinformatie. Als beginner begin je met de kleine zipline, maar daarna begint het echte avontuur.

Je zult over maar liefst 5 kabels vliegen, met een totale lengte van meer dan 3 kilometer. Op de hoogste kabel bevind je je op een duizelingwekkende hoogte van 200 meter boven de grond, wat ongetwijfeld je hart sneller zal laten kloppen. Tijdens de afdalingen kun je snelheden tot wel 60 km/u bereiken, terwijl je geniet van een panoramisch uitzicht over de schilderachtige vallei van Bovec.

Zodra je adrenalinepompende reis ten einde is, staat de chauffeur klaar om je terug te brengen naar het kantoor op het hoofdplein van Bovec. Dit zipline-avontuur belooft een onvergetelijke ervaring vol spanning en adembenemende landschappen in het hart van de Sloveense bergen. Durf jij het aan?

Boek hier je zipline avontuur 👉🏼

10. De grot van Postojna bezoeken 

Laat het bruisende Ljubljana even achter je en laat je leiden naar de wonderlijke wereld van de Postojna-grot en het sprookjesachtige Predjama-kasteel tijdens een begeleide dagtocht.

Je avontuur begint wanneer je samen met een deskundige gids vertrekt naar de betoverende Postojna-grot en het indrukwekkende Predjama-kasteel. De grotten van Postojna zijn gemakkelijk toegankelijk dankzij een elektrische trein die je diep het ondergrondse labyrint in voert, gevolgd door een boeiende wandeling door adembenemende grotformaties. Tijdens de tour kun je gebruikmaken van een audiogids om meer te leren over de rijke geschiedenis en geheimen van de grot.

Na je ondergrondse avontuur wacht het mysterieuze Predjama-kasteel op je, gelegen op een dramatische klif. Hier kun je genieten van een historische rondleiding met een audiogids, waarbij je meer te weten komt over de fascinerende verhalen die dit kasteel omringen. Deze dagtocht belooft niet alleen een reis naar het verleden, maar ook een onvergetelijke ontdekking van enkele van Slovenië’s meest intrigerende bezienswaardigheden. Een avontuur dat je niet mag missen!

Boek hier je trip naar de grot van Postojna 👉🏼

Grotten van Postjana bezoeken
Grotten van Postojna

Wat te doen in Slovenië voor jou?

Dus, wat te doen in Slovenië voor jou? Ik hoop dat dit artikel je een goed antwoord op deze vraag heeft kunnen geven. Of je nu een liefhebber bent van avontuurlijke activiteiten zoals raften op de rivier de Soča, de bruisende sfeer van Ljubljana wilt ervaren, culinair wilt genieten in Bled, of op zoek bent naar andere opwindende ervaringen in dit prachtige land, Slovenië heeft voor ieder wat wils.

Slovenië is een land vol diversiteit, met zijn adembenemende natuur, rijke geschiedenis en bruisende steden. Of je nu een natuurliefhebber, een cultuurfanaat, een fijnproever of een avonturier bent, Slovenië biedt talloze mogelijkheden om jouw perfecte reis samen te stellen. Dus, waar wacht je nog op? Laat je inspireren door de avonturen die dit land te bieden heeft en maak je klaar voor een onvergetelijke reis naar Slovenië!

Veelgestelde vragen over activiteiten in Slovenië

Is Slovenië geschikt voor avontuurlijke reizigers?

Absoluut! Slovenië biedt tal van avontuurlijke activiteiten, zoals raften op de rivier de Soča en canyoning in Bovec. De prachtige natuur en wilde rivieren maken het een paradijs voor avonturiers.

Welke culinaire ervaringen zijn er in Slovenië?

Slovenië staat bekend om zijn heerlijke eten en wijn. Je kunt de Sloveense keuken ontdekken tijdens een foodtour in Ljubljana of genieten van Sloveense wijnen in Bled.

 Is er een uitgaansleven in Slovenië?

Ja, vooral in de hoofdstad Ljubljana bruist het nachtleven. Je kunt deelnemen aan een kroegentocht om de lokale bars en clubs te verkennen.

Hoe kan ik de grot van Postojna bezoeken?

Je kunt de grot van Postojna bezoeken met een georganiseerde rondleiding vanuit Ljubljana. Deze tour omvat ook een bezoek aan het kasteel van Predjama.

Zijn er mogelijkheden om te genieten van de natuur in Slovenië?

Zeker! Slovenië biedt prachtige natuurlijke landschappen en activiteiten zoals paragliden boven de Soča-vallei en mountainbiken.

Wat zijn de kosten van de dagtrip naar het kasteel en meer van Bled?

De dagtrip naar het kasteel en meer van Bled kost slechts 66,- per persoon. Dit is inclusief een bezoek aan het kasteel, een boottocht naar het eilandje in het meer en de beroemde Bledse slagroomtaart. Een geweldige deal voor een onvergetelijke ervaring!

Welk andere land heeft vergelijkbare activiteiten?

Landen met een zelfde soort landschap hebben vaak ook eenzelfde soort activiteiten. Veel activiteiten in Albanië zijn bijvoorbeeld vergelijkbaar maar ook in bijvoorbeeld Montenegro of Kroatië zul je dezelfde soort activiteiten tegenkomen.

Plaats een reactie

BalkanReisBlog.nl Logo Zwart