De beste hotels in Albaniƫ

Albaniƫ is een prachtig en vooral veelzijdig land. Hoewel het steeds toeristischer wordt, is het nog geen grote toeristen trekpleister zoals bijvoorbeeld Kroatiƫ of Sloveniƫ. Dat betekent echter niet dat er in geen prachtige hotels in Albaniƫ zijn. Die zijn er namelijk absoluut. Het land doet hard zijn best om aantrekkelijker te worden voor toeristen en dat lukt ze goed. Wij hebben zelf twee weken door Albaniƫ gerezen en hebben vele fantastische hotels, guesthouses en appartementen gezien. Om je een handje op weg te helpen met het zoeken naar de mooiste hotels in Albaniƫ, hebben we hier alles voor je op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De beste hotels in Albaniƫ per stad

De verschillende soorten hotels in Albaniƫ

Net als de meeste andere vakantielanden kent ook Albaniƫ vele verschillende soorten plekken om te kunnen overnachten. Je kunt gaan voor een luxe hotel of juist een simpel hostel. Je kunt echter ook gaan voor een complete all-inclusive vakantie op een lekker resort of je kunt gaan voor gezellig en knus guesthouse. Keuze zat dus!

Guesthouses (onze favoriet)

Tijdens onze reis door Albaniƫ hebben we meermaals overnacht in verschillende guesthouses. Voor ons was dit geweldig! We kregen vaak echt Albanees eten en leerden ondertussen meer over de cultuur. En wat is die Albanese cultuur gastvrij zeg! Ons favoriete guesthouse was in Gjirokaster. Later in dit artikel meer informatie daarover. Extra voordeel van guesthouses is dat deze vaak nog goedkoper zijn dan andere hotels.

Boutique hotels in Albaniƫ

Boutique hotels zijn ook erg populair in AlbaniĆ«. Grote steden zoals Tirana en DĆ¼rres hebben er een heel aantal, maar ook zijn er veel boutique hotels te vinden in de meeste grote badplaatsen in AlbaniĆ«. Albanezen houden over het algemeen van luxe en dat zie je hier terug. En laten we eerlijk zijn, wie vindt een beetje luxe nou niet lekker!?

All-inclusive resort

OkƩ, een resort is niet 100% hetzelfde als een hotel. Toch vonden we dat we deze niet mochten vergeten. Net als de meeste toeristische landen zijn er ook in Albaniƫ prachtige all-inclusive resorts. En het mooie, met de Albaneze prijzen zijn deze prima te betalen. Lekker niks doen en genieten van het feit dat alles voor je geregeld wordt. Ook wel eens lekker!

Familiehotels

Ook Albaniƫ kent natuurlijk familiehotels. Dat is natuurlijk erg fijn om te weten als je hier heen wilt komen met kinderen. Veel van de familiehotels hebben een goed animatieteam zodat jij ook echt even tot rust kan komen. Voor de kinderen wordt goed gezorgd. Zo krijgt iedereen de vakantie die hij of zij verdient.

Plaats een reactie

BalkanReisBlog.nl Logo Zwart