De mooiste badplaatsen in Albanië

Langs de schitterende kust van Albanië hebben we een prachtige reis gemaakt en de badplaatsen van dit mooie land verkend. Van rustige en afgelegen stranden tot bruisende steden aan zee, Albanië heeft voor ieder wat wils. Elke badplaats heeft zijn eigen unieke charme en pluspunten, waardoor ons avontuur langs de Albanese kust een buitengewone ervaring was. In dit artikel delen we graag onze ontdekking van de vijf mooiste badplaatsen in Albanië en vertellen we over onze persoonlijke ervaringen en indrukken. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of gewoon de schoonheid van de Adriatische kust wilt verkennen, Albanië heeft het allemaal te bieden! 

5x de mooiste badplaatsen in Albanië

Dus, ben je benieuwd naar de mooiste badplaatsen in Albanië om te bezoeken tijdens jouw vakantie? Lees dan snel verder en kies de badplaats die het beste bij jou past!

1. Himare

Onze reis langs de Albanese kust bracht ons naar Himare, een prachtig en relatief onontdekte badplaats dat een hoogtepunt werd van onze tijd in Albanië. In tegenstelling tot vele andere toeristische kustplaatsen, straalde Himare een heerlijke rust uit. Hoewel er wel wat toeristen waren, was de sfeer hier veel kalmer en authentieker. De omvang en de ligging direct aan het strand gaven het plaatsje een charme.

Een van de mooiste aspecten van Himare was de schitterende boulevard die langs de kust loopt en een adembenemend uitzicht biedt over de azuurblauwe zee. Aan deze boulevard zaten verschillende lekkere restaurantjes met heerlijk Albanees eten. De ontspannen wandelingen langs de boulevard waren een perfecte manier om de dagen door te brengen. Ons verblijf in een knus hotel met uitzicht op de zee voegde nog meer magie toe aan de hele ervaring.

Himarë is echt een pareltje dat je niet mag missen als je op zoek bent naar rust, schoonheid en authenticiteit langs de betoverende Albanese kust.

Himare - badplaats in albanië
Kust van Himarë

2. Sarandë

Een van onze favoriete Albanese badplaatsen was Sarandë, in het zuiden van het land. Het was drukker dan het rustige Himare, maar dat gaf het ook juist weer een gezellige sfeer.

Sarandë is groter dan Himare en daarom ook drukker. Er zijn meer restaurants en winkels waar je lekker kunt eten en shoppen. Als je over de boulevard loopt, voel je de levendigheid en zie je veel dingen te doen en te beleven.

Een leuk ding van Sarandë is de boot naar het Griekse eiland Corfu. Daardoor komen hier veel reizigers die beide plekken willen bezoeken. Wij vonden Himare iets fijner, maar Sarandë heeft zeker zijn eigen charme. Het is een gezellige plek en hoort zeker bij onze favoriete badplaatsen in Albanië.

3. Ksamil 

Een andere prachtige plek aan de kust van Albanië is Ksamil. Tijdens het hoogseizoen kan het behoorlijk druk worden, want het is misschien wel de meest populaire badplaats van het land. Door de drukte zijn de prijzen hier ook wat hoger dan op andere plekken in Albanië.

Maar wat Ksamil echt speciaal maakt, zijn de stranden. Ze behoren tot de mooiste stranden van Albanië. Het water is helderblauw en het zand is wit en zacht. Het voelt als een stukje paradijs aan de kust. Dus, als je van prachtige stranden en een bruisende sfeer houdt, is Ksamil zeker een bezoekje waard.

Eerlijkheid gebiedt me wel om te zeggen dat dit door de drukte niet onze favoriet was. Op het moment dat wij hier waren was het overal stokvol en alles was (in vergelijking met andere badplaatsen) erg duur. Ook viel ons op dat er bijna geen openbaar strand was. Bijna elk strand was deel van een bar/restaurant en alleen toegankelijk tegen betaling.

We hebben op bovenstaande echter wel een uitzondering gevonden. Ik weet helaas niet meer hoe die heet, anders had ik ‘m hier voor jullie neergezet. Op dit strand hebben we nog wel een super leuke tijd gehad en kunnen genieten van de prachtige zee.

4. Vlorë

Vlorë, met zijn rijke geschiedenis en levendige sfeer, is een badplaats met karakter. Ooit de hoofdstad van Albanië, is het nu dé toeristische trekpleister aan de Albanese kust. In de zomer transformeert Vlorë in een bruisende stad met prachtige stranden. De twee belangrijkste stranden van Vlorë worden gescheiden door het stadscentrum en de gezellige haven. Op deze zandstranden is er van alles te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bootje huren en naar het nabijgelegen schiereiland Karaburun varen. Dit nationale park herbergt betoverende baaien en idyllische plekjes, wat het tot een perfecte uitstap maakt tijdens je strandvakantie. In de stad zelf zijn er ook bezienswaardigheden, zoals een standbeeld van Ismail Qemali, een belangrijke figuur in de onafhankelijkheidsstrijd, en een monument ter herdenking van de onafhankelijkheid. Vlorë staat steeds meer in de schijnwerpers als een populaire badplaats.

 5. Durres 

Onze vakantie in Albanië begon in stijl, met als eerste stop de bruisende badplaats Durrës. Vanuit Tirana, de hoofdstad, maakten we onze weg naar Durrës. En we waren niet de enigen die deze route namen. De weg van Tirana naar Durrës was veruit de drukste die we tijdens onze hele vakantie hebben gezien. Ondanks de drukte (op de weg) was Durrës een prachtige bestemming om te verkennen.

Met zijn imposante kasteel en oude Romeinse arena ademt de stad geschiedenis. Gelukkig waren we er net voor het hoogseizoen, waardoor de drukte beheersbaar was. Echter, we hoorden verhalen dat het er tijdens het hoogseizoen behoorlijk druk kan zijn. Durrës, met zijn mix van historische charme en strandplezier, liet een blijvende indruk achter.

Durrës is stad waar de Albanezen zelf graag naar toe gaan. Het ligt erg dichtbij Tirana en is een fijne plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Ik zou deze stad vooral aanraden wanneer je niet al te lang in Albanië bent, maar toch meer wilt zien dan enkel de hoofdstad. Wij hebben het hier in ieder geval enorm naar ons zin gehad.

De bekende badplaats Durrës

Onze ervaring met badplaatsen in Albanië

Onze ontdekkingsreis langs de Albanese kust bracht ons naar diverse badplaatsen met elk een eigen uniek karakter. Van het serene Himare tot het bruisende Sarandë, en van het betoverende Ksamil tot het historische Vlorë en drukke Durres, elke badplaats bood ons een bijzondere ervaring. We werden ondergedompeld in de schoonheid van de natuur, het bruisende stadsleven, helderblauwe wateren en rijke geschiedenis. Elke badplaats liet een blijvende indruk achter en maakte onze reis langs de Albanese kust tot een onvergetelijke ervaring.

Onze favoriete badplaats

Voor ons was de mooiste badplaats tijdens de reis zonder twijfel Himare. Echter zijn er natuurlijk heel wat variabelen die hierbij meespelen en wil het niet zeggen dat dit voor jou ook zo zal zijn. Alle plaatsen hadden hun charme, maar Himare was op dat moment precies wat we nodig hadden. We hebben het daar enorm fijn gehad en ik zou in ieder geval iedereen aanraden Himare te bezoeken wanneer je naar Albanië gaat.

Veelgestelde vragen over badplaatsen in Albanië

Wat zijn de mooiste badplaatsen in Albanië?

De mooiste badplaatsen in Albanië zijn Himare, Sarandë, Ksamil, Vlorë en Durres. Elk van deze badplaatsen heeft zijn eigen charme en unieke sfeer, variërend van rustige en afgelegen stranden tot bruisende steden aan zee.

Welke badplaats is het meest geschikt voor ontspanning?

Himare staat bekend om zijn serene en rustige sfeer, perfect voor wie op zoek is naar ontspanning. De knusse omvang en directe ligging aan het strand maken het een ideale plek om tot rust te komen.

Welke badplaats heeft de mooiste stranden?

Ksamil staat bekend om zijn prachtige stranden met helderblauw water en wit zand. De stranden hier behoren tot de mooiste van Albanië.

Is Sarandë een goede keuze voor levendigheid en activiteiten?

Sarandë is een bruisende stad met veel restaurants, winkels en entertainmentopties. Het is groter en toeristischer dan sommige andere badplaatsen, en de boulevard biedt talloze activiteiten en bezienswaardigheden.

Welke badplaats heeft een rijke geschiedenis en historische bezienswaardigheden?

Vlorë is bekend om zijn rijke geschiedenis en heeft bezienswaardigheden zoals een oud kasteel en een oude Romeinse arena. Het was ooit de hoofdstad van Albanië en biedt een mix van historische charme en strandplezier.

Wanneer is het hoogseizoen in de Albanese badplaatsen?

Het hoogseizoen in de Albanese badplaatsen loopt meestal van juni tot augustus. Tijdens deze maanden kunnen de badplaatsen drukker zijn en kunnen de prijzen hoger liggen.

Plaats een reactie

BalkanReisBlog.nl Logo Zwart